Tips og tricks til den nybagte forælder

At blive mor eller far er på mange måder noget af det smukkeste, du kan opleve her i livet. At skabe liv sammen med et menneske, du holder af, og få ansvaret for dette, nye liv, er på mange måder en givende og udviklende proces. Det ændrer dog ikke på, at det også kan være utrolig hårdt arbejde. Især i de første par år. Du vil formentlig opleve, at det er svært at få tilstrækkeligt med søvn om natten. Du vil formentlig også opleve, at 24 timer på et døgn slet ikke er nok.

Det er derfor vigtigt, at du lærer at prioritere din tid som nybagt forælder. Det er vigtigt, at du er der for dit barn, da dit barn har brug for en stor del af din tid. Derfor kan du i de følgende to afsnit af denne artikel få et par tips og tricks til, hvordan du kan prioritere din tid bedre.

Brug din tid mere effektivt

Du kan starte med at effektivere din tid, dér hvor det kan lade sig gøre. Hvis du eksempelvis løber eller cykler som motionsform, kan du måske kombinere det med transport til og fra arbejde? Du kunne investere i en lille løberygsæk, og dermed har du det fornødne med på arbejdet, og du behøver ikke bruge tid på en løbetur, når du kommer hjem. Hvis du følger med i nyhederne, kan du eksempelvis læse nyheder på nettet – i stedet for at skulle se TV-avis hver dag.

Sæt dine egne behov til side

Derudover er det vigtigt at anerkende, at du er i en periode i dit liv, hvor du ikke kan nå alt. Det er selvfølgelig kun en midlertidig periode, og det kan for nogle være motiverende. Dit barn bliver mere selvstændigt med tiden, og dette fjerner også noget af ansvaret fra dine skuldre på sigt.