Gode lydbøger til dit barn

Lydbøger er måske noget, der normalvis vil lede tankerne på noget, man, som voksen, lytter til. Men faktisk så kan børnene sagtens være en del af lydbogsuniverset. Står du med hænderne på gryden i forsøget på at lave Spaghetti Bolognese og trænger til en halv times stilhed, eller skal børnene bare underholdes uden den traditionelle IPad? Jamen, så kan du med fordel afspille en lydbog. Her kan du læse, hvorfor lydbøger er gode for dit barn. 

Godnathistorien 

Mangler I den gode godnathistorie, så kan I med fordel også lytte til en lydbog. Her kan der eksempelvis nævnes lydbogen Kaninen der så gerne ville sove. Bogen er skrevet ud fra teknikker, der virker afslappende for dit barn. Historien er sød og velegnet til børn i alderen 0-3 år. Det betyder, at dit barn sandsynligvis falder hurtigere i søvn med denne bog som godnatlæsning. Lydbøger af fantastiske fortællinger kan øge dit barns ordforråd og sætte gang i dit barns fantasi. Dét at lytte til lydbøger kan få dine børn til at lære, inden de skal i seng, eller når de skal sidde i bilen på lange strækninger. 

Mange forskellige genre 

Er dit barn lidt større eksempelvis 5 år eller derover, så kan du med fordel få dit barn til at lytte til Gummi-Tarzan. Det er en fantastisk fortælling om mobbeofret Ivan Olsen, der pludselig får vendt op og ned på hans situation, da han møder en heks. Fortællingen kan med stor underholdning også lyttes af voksne. Du kender med garanti også fortællingen om Gurli Gris. Gurli Gris universet er blevet enormt populært blandt børn. Fortællingen som “Gurli Gris møder julemanden” er perfekt, hvis I for alvor skal i julestemning. 

Der mange forskellige lydbøger, som dit barn med garanti vil lytte til med stor glæde, og kan få fantasien til at blomstre.