Vil du gerne på højskole, men er i tvivl om hvilken? Så læs med her

Højskoler har været etableret i det danske samfund i mange år, men i den senere tid er fokusset blevet fra almen indlæring til selvudvikling og personlige interesser. Netop dette fokus på individet gør, at højskoler er for alle. Der findes et utal af forskellige typer højskoler, der alle har forskellige fokusområder og linjer. Derfor kan det også virke ret uoverskueligt at beslutte sig for, hvilken højskole, der passer bedst til en selv. Måske er det en musik højskole, en medie højskole, en fodbold højskole eller en billedkunst højskole? Nedenfor finder du en guide til, hvordan du bedst vælger en højskole.

Hvad er dine interesser?

Det vigtigste når man skal vælge højskole, er uden tvivl interesserne. Det er dine interesser, som skal danne belæg for dit valg af linje og fag. Derfor kan du med fordel lave en liste over de ting, som du ønsker at fokuserer på i dit højskole ophold. Her kan du med fordel søge rundt på nettet, da mulighederne er så mange, at man ikke kan nævne dem alle.

Videreudvikling eller nye eventyr

Der er forskellige grunde til, at folk vælger at tage på højskole. Nogen ønsker eksempelvis at arbejde videre med deres allerede eksisterende interesser og evner, da dette kan være med til at give en vis ro i opholdet. Her ville en fodboldinteresseret højst sandsynligt vælge en fodbold højskole. Modsat vælger nogen også at starte på et nyt eventyr, hvor man vælger en linje eller et fag, som man bare er nysgerrig på. Dette kunne eksempelvis være hvis en musikfanatiker valgt en fodbold højskole eller, hvis en fodboldinteresseret valgte en medie højskole.

Tag på besøg

Afslutningsvis er det altid en god ide at besøge minimum 2-3 højskoler, som man er interesseret i, så man kan sammenligne dem med hinanden og derigennem tage den rette beslutning.