Er efterskole noget for mig?

Går du og dit barn og overvejer om efterskolelivet er noget for ham eller hende? Der er mange grunde til, hvorfor efterskole kunne være en god mulighed for netop dit barn. På en efterskole lærer man mange ting, som man ikke på samme måde lærer derhjemme. Man lærer hvordan man gebærder sig i et stort fællesskab, hvor man måske ikke klinger lige godt med alle. Man lærer hvordan man tager hånd om hinanden og løfter i fællesskab, men samtidig lærer man også i nogen grad, hvordan man står på egne ben.

Hvilken efterskole skal jeg vælge?

Når I har fundet ud af, hvorvidt efterskole er noget for jer eller ej, kan I begynde at overveje, hvilken efterskole der passer til jeres behov. Hvad vil dit barn gerne have ud af det her år? Hvor ligger dit barns interesser? Der findes blandt andet et hav af idrætsefterskoler og musikefterskoler på sjælland – så hvis dit barn ønsker at udvikle sig og afprøve en masse forskelligt indenfor idrætten eller musikken, så er der nok at vælge imellem.

Muligheden for udvikling på flere niveauer

Et år på efterskole er ikke bare et år mere i skole – det er det også, men det er så meget mere end det. Udover undervisning i de gængse fag, så får barnet så meget mere med i pakken. Muligheden for at udvikle sig selv på flere niveauer – både i forhold til ens egen udvikling, men også i forhold til den interesse man har, som eksempelvis kunne være idræt eller musik. Derudover får man også muligheden for at starte på en frisk og lære sig selv at kende, samtidig med at man bor sammen med sine måske nye allerbedstevenner. Man står heller aldrig alene, der vil altid være nogen omkring en. Så hvis efterskolelivet lyder som noget for dit barn, så spring ud i det.