Find efterskole til ham eller hende, der skal i 10. klasse

Som forælder kan det føles svært, når noget som efterskole kommer på tale. Det betyder nemlig, at ens barn nu er blevet så stort, at han eller hun er klar til at stå på egen hånd. Et efterskoleophold er noget, der for mange giver dem minder for livet – hvis du leder efter en efterskole til ham eller hende, der skal i 10. klasse, kan du læse videre her for at finde gode råd.

Hvor skal efterskolen ligge?

Der er flere forskellige ting der skal overvejes, når der skal findes efterskole til ham eller hende, der ønsker 10. klasse efterskole. Det er for det første en god ide at overveje, om der er specifikke krav til, hvor denne efterskole skal ligge henne. Det kan jo være, at dit barn er mest tryg ved, at det ikke er alt for langt hjemmefra, så der stadig er mulighed for at komme hjem i weekenderne.

Det kan også være det omvendte – at I faktisk skal lede efter en efterskole, der ligger langt væk hjemmefra. Det kommer helt an på, hvad dit barns ønsker er, og hvad der ville være mest ideelt for jer som familie.

Overvej linjer og fag

Noget andet der også kan overvejes, når der skal findes efterskole til dit barn til 10. klasse er fag og linjer. Det er nemlig en god ide at have en anelse om, hvad det faktisk er for en linje eller et valgfag, som dit barn ønsker at fordybe sig i på sit efterskoleophold.

Det kunne for eksempel være en bestemt sport, som dit barn elsker, og som han eller hun ønsker at dyrke på efterskole. Så er det jo en god ide at holde udkig efter efterskoler, som tilbyder præcis denne sport som linje.

Åbent hus og efterskolernes dag

Det kan være svært at få en ordenlig fornemmelse af de forskellige efterskoler, hvis I blot kigger på dem på nettet. Det er derfor en god ide at gøre brug af både efterskolernes dag og lignende åbent hus, hvor der er mulighed for at besøge efterskolen.

På den måde vil dit barn få en bedre føling omkring, om det er præcis den efterskole, som han eller hun ønsker at gå på. Det vil helt sikkert også være rart for jer som forældre, at se den pågældende efterskole i virkeligheden, inden valget tages.