Kom godt af sted på efterskole

Det kan godt give lidt kriller i maven hos både forældre og barn, når tiden nærmer sig til, at det unge menneske skal af sted på efterskole. For at det ikke skal blive for overvældende at tage på efterskole, er der flere ting, I som familie kan gøre. Disse ting kan lette overgangen fra familiens trygge rammer til det mere selvstændige efterskoleliv.

Tag på besøg på efterskolen

Før I tager beslutningen om, hvilken efterskole der er den bedste, bør I gøre jeres forarbejde ordentligt. Det er langt fra nok at sidde derhjemme og kigge på billeder af efterskolen og læse, hvad der står skrevet på hjemmesiden. Forældre og barn bør sætte tid af til at besøge de efterskoler, som I sammen har fundet er interessante.

Ved at besøge en efterskole kan både forældre og barn opleve atmosfæren på nærmeste hold. I kan snakke med elever og lærere, se omgivelserne m.m. Så sæt flere dage af til at komme forbi de enkelte efterskoler og mærk efter, om en eller flere virker gode. Et besøg gør, at den unge har bedre mulighed for at forholde sig til og tage toppen af usikkerheden omkring skiftet fra hjem til efterskole.

Få styr på pakkelisten i god tid

Uanset om der er tale om en efterskole i Jylland eller et andet sted, bør I have styr på pakkelisten i god tid. Det er enormt stressende for alle, hvis der mangler noget i sidste øjeblik. Det kan gøre, at det bliver værre at ankomme på skolen, hvis der har været fuldt stress på derhjemme.