Lige flyttet til Vejle? Sådan får du dit barn godt i gang i skolen

Det kan være en vanskelig beslutning at flytte til en ny by, men nogle gange kan omstændighederne gøre at det er nødvendigt. Livsændrende begivenheder som f.eks. en jobforandring eller forfremmelse, behovet for at være tættere på familien er alle almindelige årsager til at flytte. Oplevelsen af at starte på en frisk et ukendt sted kan både være spændende og skræmmende. Især for vores børn, da det i de fleste tilfælde betyder at de er nødt til at forlade deres venner og klassekammerater, for at starte på en ny skole og skulle finde nye venner. Hvis man tager sig god tid til at undersøge de forskellige skoler i det område man flytter til, kan man dog gøre meget for at gøre det til en god oplevelse for barnet, selvom det på et trist grundlag. Skal dit barn starte i 7. klasse er det for eksempel værre end hvis det var i 1. klasse da start i 7. klasse betyder at man forlader folk man har kendt i mange år. Derfor kan det være en fordel at finde en skole med fokus på fællesskabet frem for individualisme. Skal du flytte til Vejle eller er du flyttet, bør du læse med her.

Folkeskole vs. Friskole

Danske folkeskoler og friskoler kan være meget forskellige i deres pædagogiske tilgang, idet nogle friskoler har en fordel, når det gælder forholdet mellem lærere og elever. Friskoler har normalt færre elever i hver klasse sammenlignet med folkeskoler, hvilket betyder, at den enkelte elev kan få mere opmærksomhed fra sin underviser. Som følge heraf bliver det lettere at give børn med indlæringsvanskeligheder vejledning, mens elever, der er lovende, kan drage fordel af øget vejledning og rådgivning. Desuden kan de mindre klasseværelser ofte føre til færre forstyrrelser blandt eleverne, hvilket generelt resulterer i en bedre adfærd og et større sammenhold i klassen. Selvom de danske folkeskoler er gode, bør man overveje en friskole.

Derfor bør du overveje Lukasskolen til dit barn

Hvis du lige er flyttet til Vejle og nu står og skal finde en skole til dit barn, og du måske er blevet overbevist om fordelene ved at vælge en friskole, så bør du overveje Lukasskolen. Her har man stort fokus på det enkelte barns velvære og det, at det indgår i et sundt fællesskab hvor alle er lige. På Lukasskolen har man også den tilgang til undervisningen, at man vil skabe en nærværende oplevelse for alle eleverne, sådan så ikke bare sidder og tager imod, men også er med til at præge læringen med deres egne refleksioner. De sidste år i grundskolen kan være afgørende for et ungt menneske, så det er vigtigt at de får en så god oplevelse som muligt. Dette er noget Lukasskolen har særligt fokus på, så hvis du har et barn der skal starte i 7. klasse, så bør du stærkt overveje at kontakte skolen, for at få en uforpligtende samtale med dem.