Skal jeg vælge briller eller kontaktlinser?

Har du fundet ud af, at dit syn ikke er helt optimalt, skal du bruge enten briller eller kontaktlinser. Men det kan være svært at beslutte, om du skal vælge det ene eller det andet.

Der er fordele og ulemper ved begge dele, så det handler i sidste ende om dine præferencer. Er du i tvivl om noget, anbefales det, at du henvender dig til en brillebutik for at få rådgivning.

Gode grunde til at vælge kontaktlinser

Der er flere gode grunde til at vælge kontaktlinser. Først og fremmest giver de dig en fri bevægelighed. Det vil sige, at kontaktlinser især er velegnede til sport og andre fysiske aktiviteter.

Kræver dit arbejde, at du er meget fysisk aktiv, eller at du laver meget manuelt arbejde, kan det ligeledes være en god idé at overveje kontaktlinser. På den måde undgår du, at brillerne er i vejen.

Derudover kan du bruge kontaktlinser sammen med dine helt almindelige solbriller. Du kan altså bruge solbriller uden styrke så længe, at du bare har dine kontaktlinser på.

Gode grunde til at vælge briller

Briller kan være med til at understøtte din personlighed samt give dit ansigt karakter. Du kan nemlig bruge briller som en form for tilbehør til dit outfit. Du kan vælge mellem et hav af forskellige former for briller, så du kan finde det helt perfekte par til dig og din personlige stil.

Ydermere kan briller korrigere mange flere synsfejl og bygningsfejl sammenlignet med kontaktlinser. Derfor er briller for mange et bedre valg.