Inspiration til sommerens familieaktiviteter

Det er blevet mere almindeligt at holde sommerferie i Danmark. Mange har i de sidste par år fået øjnene op for vores fantastiske land samt dets mange muligheder. Der findes nemlig et væld af aktiviteter, som du kan lave sammen med din familie, uden at du behøver rejse udenlands.

Hvis du godt kunne tænke dig lidt inspiration til sommerens familieaktiviteter, kan du med fordel læse videre i de følgende to afsnit af denne artikel.

Aktiviteter til vands

Vi er i Danmark så heldige, at vi er omgivet af vand. Derfor er det oplagt, at nogle af sommerens aktiviteter tager udgangspunkt i denne luksus. Det kunne eksempelvis være en helt almindelig tur til stranden. Men du kan også prøve kræfter med et øhop, hvor du tager rundt til forskellige små øer i Danmark. Dette er især populært i det sydfynske øhav. Du kan også give dig i kast med vandsport som eksempelvis havkajak. Havkajak er en sport, som de færreste kender til, og det kan derfor give en god oplevelse for familien, da I sandsynligvis er på nogenlunde samme niveau.

Aktiviteter til lands

Hvis du eller din familie ikke er de store vandhunde, er der heldigvis også masser at lave på landjorden. Vi har blandt andet en masse flot natur i Danmark. Du kunne derfor tage familien med på en længere vandretur, hvor I sover i shelter og laver mad ude i det fri. Her er der nogle glimrende muligheder på Møn, hvor du kan gå på opdagelse på de mange stier. Du skal bare være opmærksom på skovflåter, da de godt kan finde på at sætte sig fast på huden. Derudover har vi også et bredt aktivitetsliv i Danmark. Du kan derfor invitere familien på et væld af sjove sportsgrene som badminton, volleyball, minigolf, bowling eller noget helt andet. Det er med andre ord kun fantasien, der sætter grænser.