Har en fra din familie glutenallergi? Sådan kan du hjælpe

Har en fra din familie glutenallergi? Det kan føles svært og uoverskueligt for personen. Som familiemedlem kan du hjælpe ham eller hende godt på vej til sit nye liv med at spise glutenfrit. Her finder du gode råd til, hvordan du kan hjælpe personen til et glutenfrit liv.

Køb glutenfri produkter til personen

Først og fremmest kan du hjælpe personen med at finde frem til glutenfri produkter. Du kan købe disse produkter til personen eller vise vedkommende, hvor han eller hun kan finde glutenfri produkter. Leder du efter lækkert brød, bør du besøge en glutenfri bager.

Find nye opskrifter på internettet

En anden ting, som du kan gøre, er at finde nye opskrifter på nettet. Der findes et væld af glutenfri opskrifter online, så der er nok at vælge mellem. Personen vil helt sikkert sætte pris på, at du hjælper ham eller hende med at finde lækre madretter. Bor I sammen, kan du eventuelt give dig i kast med at kokkerere spændende retter til personen, hvis du har mod på det.

Søg efter alternativer

Det vil ligeledes være en stor hjælp, hvis du søger efter alternativer til personen. Eksempelvis vil det ikke længere være muligt for personen at spise almindelig pasta. Her er et godt alternativ enten linsepasta eller bønnepasta. 

I dag findes der et væld af muligheder, når det kommer til spændende alternativer og glutenfri produkter. Men det kan føles uoverskueligt for personen i starten, hvorfor vedkommende nok gerne vil tage imod din hjælp.