Guide: Sådan slipper du for kedelig bilradio på køreturen

Uanset om du har 100 km at lægge bag dig, før du er fremme på din destination, eller det blot drejer sig om en køretur på sølle fem minutter, er det altid en frustrerende oplevelse at skifte uafbrudt mellem udvalget af radiokanaler, ofte uden held. Det er en universel oplevelse, som du kan undgå i fremtiden.

Lad ungerne styre, eller styr selv, med AUX kabler

Det er sandsynligvis sjældent, det lykkes dig at finde en radiokanal, der afspiller dine favoritkunstnere og yndlingsprogrammer i samtlige kørselsminutter. Det kan nemt ske, at du ender med at bruge over halvdelen af turen på at skifte radiokanal og i sidste ende affinder dig med enten at høre noget helt andet, end hvad du har lyst til, eller at slukke radioen og køre videre i stilhed – og kedsommelighed.

Her kan et AUX kabel komme dig til undsætning. AUX kabler kommer i mange former og størrelser. Har du børn, der sidder på bagsædet og indimellem ytrer ønske om at få lov til at styre musikken, vil det sikkert passe dig perfekt at købe et af de mange AUX kabler med lang ledning. AUX kabler med lang ledning kan nemlig nå om på bagsædet. Så skal du altså hverken sidde og koncentrere dig om at skifte sang, når børnene ønsker det, eller skuffe dem, fordi det bliver for besværligt, hvis de styrer musikken. Dermed er AUX kabler mange forældres redning på de langvarige bilture.

Gør det trådløst med Bluetooth

En måde, hvorpå du fuldstændigt vil slippe for at bekymre dig om længden af en ledning som ved AUX kabler, er at erstatte løsningen med AUX kabler med det trådløse Bluetooth. Med Bluetooth skal du bare forbinde din mobiltelefon til bilens radio, hvorefter du frit kan afspille lyd. Bluetooth giver som regel en stabil forbindelse, ligesom den AUX kabler kan stille til rådighed.