Dødsbo? Sådan forholder I jer som familie

Det er ikke nogen let opgave at håndtere en elsket persons død. Den smerte og de følelser, der er involveret, kan efterlade dig i en følelsesmæssig hvirvelstrøm, som det er svært at slippe ud af. For at komplicere tingene yderligere er det ikke kun en modstridende energi at planlægge begravelsen, mens du er i sorg, men det er også dyrt. Ovenikøbet skal den afdødes bo også håndteres; der er bureaukrati involveret, tidskrævende papirarbejde og smertefulde beslutninger, der skal træffes om, hvem der får hvad. Det kan være en overvældende byrde, og det kan ofte føles som en umulig opgave at navigere gennem disse farvande uden konflikter- alligevel må familierne gøre det, ofte med hjælp fra advokater eller andet, for at sikre, at alt bliver håndteret korrekt, så deres elskedes bortgang bliver æret ordentligt. I denne artikel får du et par gode råd, til hvordan I som familie bedst håndterer fordelingen af afdødes ejendele.

Undgå konflikter fra start – hyr en advokat

Et dødsfald er en følelsesmæssig rutsjebane og i familier hvor der allerede har været konflikter, kan det hurtigt eskalere. Derfor er det en god idé at prøve at forebygge dette, ved at finde og hyre en dødsbo advokat fra starten, som kan fungere som både mægler og rådgiver. Det gør det mindre sandsynligt at familien ender i store skænderier og konflikter, om hvem der har ret til hvad og hvem der ikke skal noget. Selv i en sørgelig stund som et dødsfald jo er, så viser menneskeheden mange gange sit grimme ansigt, når det handler om materielle ting, samt hvem eventuelt skal arve samme. Derfor, start med at finde en god advokat, som fungerer som en mellemmand der kan rådgive og mægle imellem alle de involverede parter.

Sådan finder I en god advokat der kan hjælpe jer

Hvis i som familie kan se farende for konflikt i horisonten og har derfor besluttet jer for at hyre en advokat som kan hjælpe jer godt igennem denne del af processen, så skal I også finde en advokat, som har de nødvendige erfaringer, samt ekspertise fra andre sager. En gode måde at starte jeres søgen på, er ved at snakke med folk kender rundt omkring, for at høre om de har nogle anbefalinger, som de vil dele med jer. Det kan være lige præcis det, der leder jer til en advokat, bedre end I nogensinde havde drømt om. Hvis I ikke har heldet med jer i jeres netværk, så kan i med fordel søge på internettet. Her kan i finde oplysninger på alle advokater i jeres område, som beskæftiger sig med dødsbo og herefter finde den rette advokat.