Søger du en bolig til dine nye behov? Vær opmærksom på disse ting

Er der sket forandringer i din situation, som f.eks. en forøgelse af familien, som gør, at du har brug for nye boligforhold? Hvis dette er tilfældet, er der mage ting, som du skal være opmærksom på. Store ændringer i livet, som at flytte, kan virke uoverskuelige. I nedenstående artikel kan du heldigvis få nogle overordnede råd om hvilke ting, som du skal være opmærksom på.

Få en salgsvurdering på din nuværende bolig

Det første du kan gøre, hvis du ønsker at flytte, er at få en salgsvurdering på din eksisterende bolig. På denne måde får du en ide om, hvor du står økonomisk, når du skal betale for den næste bolig. Hvis du ikke ved hvor meget du kan forvente af salget, kan det være svært at opstille økonomiske kriterier for din næste bolig. Der er flere steder du kan gøre dette, men det vigtigste er, at du vælger en kompetent ejendomsmægler til opgaven, se f.eks. https://xn--ejendomsmgler-hvidovre-k6b.dk/salgsvurdering-hvidovre/. Får at optimere boligen til salg, kan du få ordnet alle de vedligeholdelsesmæssige småting, som din bolig mangler.

Skal du leje eller købe?

Spørgsmålet omkring hvorvidt du skal leje eller købe din nye bolig vil afhænge af din nuværende situation. Det vil bl.a. afhænge af stabiliteten på din indtægt og hvor hurtigt du ønsker en ny bolig. Hvis du ikke mener, at der er noget på markedet, som passer die behov og du på samme tid ikke har travlt med at finde noget nyt, kan du overveje at leje i en periode mellem skiftet.

Ved køb: Gennemgå tilstandsrapporten grundigt

Hvis du derimod finder en ejerbolig, som du ønsker at købe, skal du gennemgå tilstandsrapporten grundigt, så der ikke er nogle uheldige overraskelser efter aftalen er gennemført. Husk også at skrive dine nye behov ned, så du har et overblik på din boligjagt.