11 ting man skal huske inden sin første flytning

Står du overfor at skulle flytte hjemmefra første gang, er der mange ting, du skal have styr på. Udover alle de administrative opgaver som at melde flyttning m.m., er der også alle de praktiske og fysiske produkter samt udstyr, der skal være styr på. Desto tidligere du starter, desto billigere kan det gøres, fordi der nemlig en del ting, du skal have på indkøbslisten.

1. Flyttekasser

Investér i holdbare flyttekasser af god kvalitet. Sørg for at have nok kasser til at pakke alle dine ejendele sikkert ned – og der er flere ting, end du regner med. Det er der altid ved en flytning, og derfor anbefaler vi, at du hellere køber en kasse mere for at være sikker, så du ikke står og mangler opbevaringsplads eller skal pakke tingene for tæt i de andre kasser.

2. Møbler

Tænk over, hvilke møbler du har brug for i dit nye hjem. Vurder, om det er nødvendigt at flytte alle dine møbler med eller om der er nogle, der kan erstattes eller sælges. Møbler er en dyr post, så hvis du er ude i god tid, kan du måske også gøre en god handel, hvis du finder nogle brugte møbler online.

3. Køkkenudstyr

Sørg for at have alt det nødvendige køkkenudstyr til dit nye hjem. Gå igennem køkkenet hjemme hos dine forældre og skriv ned, hvad du har brug. Dine forældre har helt sikkert også nogle råd til, hvad du bare ikke kan undvære, når du skal bo for dig selv.

4. Rengøringsartikler

Tænk over de nødvendige rengøringsartikler, du har brug for at have i dit nye hjem. Dette inkluderer rengøringsmidler, støvsuger, affaldsspande m.m.. Du skal stå på egne ben, og det gælder også for din rengøring. Har du igen brug for et par fif, har dine forældre nok et enkelt eller to gode råd.

5. Sengetøj og håndklæder

Sørg for at have nok sengetøj og håndklæder til dit nye hjem. Dette vil lade dig føle dig komfortabel og velkommen fra den første nat. Husk at tage højde for, om du har brug for forskellige håndklæder til badeværelset og køkkenet.

6. Gardiner eller persienner

Tænk over, hvilken form for privatliv og lysregulering du ønsker i dit nye hjem. Køb gardiner eller persienner til alle vinduer, så du kan kontrollere lysindfaldet og sikre dit privatliv. Specielt i soveværelset er det en god idé at have styr på fra dag et, så du kan få en ordentlig søvn.

7. Belysning

Overvej belysningen i dit nye hjem. Køb lamper og lysarmaturer, der passer til din stil og behov. Der findes et hav af muligheder, og du kan nemt finde dyrt design, hvis det er drømmen, ligesom du kan finde billige alternativer i butikker som Jysk og IKEA – selvom det er billigt, har de bestemt også en fornuftig kvalitet.

8. Værktøjssæt

Køb et grundlæggende værktøjssæt, der vil være nødvendigt til små reparationer og opgaver i dit hjem. Skruetrækkere, hammer og målebånd er blot nogle af de essentielle værktøjer, som kan komme til nytte under flytningen.

9. Opbevaringsløsninger

Planlæg de forskellige opbevaringsløsninger, du har brug for at have i dit nye hjem. Reoler, skabe, skuffer og opbevaringskasser er gode muligheder for at holde styr på dine ejendele og organisere dit hjem effektivt.

10. Toiletartikler

Glem ikke at have toiletartikler klar til dit nye hjem. Dette inkluderer toiletpapir, håndsæbe, håndklæder og rengøringsmidler til badeværelset. Det her punkt har det med at blive overset, men jeg vil anbefale, at du også får tjekket det af, før du flytter ind.

11. Sikkerhedsudstyr

Tænk på sikkerheden i dit nye hjem. Sørg for at have røgalarmer installeret fra dag et, ligesom du måske skal overveje en tyverialarm. Der findes nogle billige alternativer på markedet, som kan være en god start, når du skal bo for dig selv.

Ved at tage højde for disse 11 ting inden din flytning kan du forhåbentlig gøre overgangen til dit nye hjem mere simpel og problemfri. Inden du går i gang med at pakke ned, er det også værd at overveje at lave en grundig oprydning og sortering af tingene i dit nuværende hjem, så du tager det nødvendige med og undgår at flytte unødvendige ting med dig. Held og lykke med din flytning!