Ønsker du et mere energieffektivt hjem?

Når de kolde måneder rammer, er det rarest at sidde i et hjem, som holder effektivt på varmen. Ikke kun fordi det redder dig fra kolde tæer og fingre, men også fordi du kan spare en masse penge. Det kræver dog, at dit hjem er ordentligt isoleret. Isolering af dit hjem kan virke som en stor opgave, men det er en investering, som hurtigt giver overskud. I denne oversigt kan du læse mere om, hvordan du kan få et mere energibesparende hjem.

Fordele ved et energieffektivt hjem

Den store fordel ved et energieffektivt hjem er naturligvis besparingen i el- og varmeforbrug. I stedet for at en masse varme siver ud igennem dårligt isolerede mure, tage og vinduer, holdes den i stedet for i huset. Det betyder, at det samlede varmeforbrug falder og du sparer en masse penge. Desuden er huse med en god energimærkning også mere attraktive på boligmarkedet, hvis du engang beslutter dig for at sælge.

Loftisolering

Varme stiger som bekendt op. Derfor er det vigtigt, at dit loft er ordentligt isoleret, da der ellers kan forsvinde en masse varme ad den vej. Isolering af loftet er ikke overstået på en eftermiddag, men det er især her, at du kan spare en masse penge på energiregningen, så se mere her.

Isolering af murene

Hulmursisolering er en teknik som bruges til at efterisolere ældre huse. Det er en relativt billig isoleringsmetode, men den kan spare dig rigtig mange penge. Hvis hulmursisolering er en mulighed, er det derfor ét af første steder at starte, hvis du gerne vil have et mere energieffektivt hjem.

Glem ikke vinduerne

Varme har meget lettere ved at slippe ud igennem vinduer end murene. Derfor er det en god ide at investere i varmeisolerende vinduer, så du stadig kan nyde udsigten og lyset fra vinduerne, uden at bekymre dig om en ekstrastor varmeregning.