Med brandhæmmer bliver julen mindre brandfarlig

Juletiden er noget, de fleste går og ser frem til. For mens det begynder at bliver mørkere udenfor, samles vi inden døre og tænder lys i hver en krog. Netop derfor er julehygge også for mange forbundet med levende lys. En ting, man bare ikke må overse, er, hvor stor en risiko det har. For de levende lys kan være svære at tæmme, hvis først de får fat i noget, de ikke skulle have fat i. På den måde er der altså i mange danske hjem en større brandfare omkring juletid. Heldigvis kan denne fare neddæmmes ved hjælp af brandhæmmer. BLIV KLOGERE HER.

Sikring af juletræet

Det er svært at komme uden om, at der skal tændes for lysene i juletiden. Mens nogle mennesker er gået over til elektrisk lys, har andre svært ved at slukke deres glød, hvad angår levende lys. Derfor er det næstbedste at gøre at sikre omgivelserne.

Juletræet er et godt eksempel på noget, som kunne sikres bedre. Når det bliver fældet og sat ind i stuen, vil det nemlig kun blive mere og mere tørt. Derved vil det også udgøre en større og større fare for antænding.

Med brandhæmmer kan du dog overfladebehandle juletræet, så det ikke er helt så antændeligt. Det betyder godt nok ikke, at det er fuldstændigt sikkert, men du vil have lidt ekstra tid og kontrol over en eventuel uheldssituation, så du kan få slukket ilden.

Hav altid en spand vand ved træet

Eftersom du aldrig helt kan sikre dig mod en større antænding, når du bruger levende lys, er her også et andet råd: Hav altid en spand vand ved juletræet.

På den måde har du altid noget at hælde over træet, hvis uheldet er ude. Det er i sidste ende dit bedste værn mod ilden og den hurtigste måde at slukke den på.