Kan jeg lade min familie vælge min forsvarsadvokat?

Hvis du skal for retten i en straffesag, kan du selv vælge din forsvarer. Det kan dog være svært at skifte den beskikkede forsvarer ud, hvis du er fængslet eller varetægtsfængslet.

Det betyder dog ikke, at det ikke kan lade sig gøre. Enten du kan vælge at sende et brev direkte til den pågældende forsvarer, og ellers kan du overlade det til din familie.

Sidstnævnte kan være en fordel, hvis du sidder fængslet, da din familie dermed kan stå for den indledende kontakt med advokaten, indtil han eller hun retter henvendelse til dig.

Skal have en fuldmagt

Inden du kan overlade det til din familie at finde en forsvarer til dig, skal du først lave en fuldmagt. Din familie må nemlig ikke handle på dine vegne, før de har en fuldmagt, der tillader det.

Det gør sig gældende, hvad enten de skal vælge din forsvarer, eller om de blot skal rette henvendelse til en bestemt advokat, du selv har valgt.

Får du besøg af din familie, kan du lave en fuldmagt, de kan få med. Hvis du ikke får besøg, kan du sende et brev, hvori du angiver, at din familie, din forældre eller lignende får tilladelse til at vælge din forsvarer.

Skal kun klare den indledende kontakt

Har du planer om, at din familie skal hjælpe dig med at finde en ny forsvarer, er det naturligvis kun den indledende kontakt, de skal stå for.

Når der først er blevet valgt en advokat, som har sagt, at han eller hun gerne vil tage sagen, vil der nemlig blive rettet henvendelse til dig. Sidder du fængslet, kan du selvfølgelig få besøg af din forsvarer.

Ønsker du f.eks. din families hjælp til at skifte din forsvarer ud med en forsvarer fra https://www.forsvareren.dk/, kan det sagtens lade sig gøre. Det kræver blot, at du har lavet en fuldmagt, hvori det angives.

Du kan frit vælge forsvarer

Skal du finde en forsvarer til en straffesag, kan du glæde dig over, at du selv kan vælge vedkommende. Der er nemlig frit advokatvalg i Danmark.

Dette er også noget, der gør sig gældende, hvis du allerede har fået beskikket en forsvarer. Ønsker du ikke at vedkommende skal føre din sag, kan du blot skifte.

Skal dit skifte godkendes, er det dog et krav, at den nye forsvarer kan tage sagen med det samme. Skaber det forsinkelser i retssagen, kan dit advokatskifte nemlig blive afvist.