Den gode fest behøver ikke altid alkohol

Alkoholfri drink

I Danmark er vi kendt for mange forskellige ting. Vi er gode til sport, gastronomi og meget andet. Vi har dog desværre også en lidt mere kedelig verdensrekord. Vi drikker nemlig utrolig meget alkohol sammenlignet med de fleste andre lande i verden. Der hersker en udbredt misforståelse her til lands om, at en fest først er en fest, når der bliver serveret pæne mængder af alkohol. Men sådan behøver det ikke at være. Der er nemlig mange spændende og velsmagende alternativer. Her får du tre af slagsen.

1. Shirley Temple

En Shirley Temple Drink topper måske listen over de mest velsmagende alkoholfrie drinks, USA nogensinde har givet os. Shirley Temple er en af de mest kendte og anerkendte barneskuespillere nogensinde i De Forenede Stater, og derfor har hun gjort sig fortjent til at lægge navn til en drink, der i virkeligheden oftest serveres for børn.

Men den er faktisk så velsmagende, at den også egner sig til voksne. Drinken består af grenadine, limesaft, ginger ale og isterninger. Det er en forfriskende og læskende drink, som egner sig helt perfekt til en alkoholfri velkomstdrink. Det behøver nemlig ikke være kedeligt, bare fordi det er alkoholfrit. Du kan sagtens gøre lidt ud af dine serveringer – og sådan vil det blive opfattet, hvis du serverer en Shirley Temple.

2. Alkoholfri Strawberry Daiquiri

Her får du en af de mest kendte og klassiske drinks, du overhovedet kan finde på et drinkskort på en bedre bar. Alle kender en Strawberry Daiquiri, men vidste du også, at du kan lave en særdeles velsmagende virgin-udgave?

Her kan du både bruge friske eller frosne jordbær. Det er dit eget temperament, der afgør dit valg. Men det er supernemt og lige til at gå til. Du tager såmænd bare en håndfuld jordbær, nogle isterninger, lidt limesaft og lidt sukker, og så blender du det hele. Klar til servering.

Her skal du være opmærksom på, at når der ikke er alkohol i drinken, er limesaften meget vigtig. Det er den alene, der sørger for, at din drink ikke bliver alt for sød. Derfor kan det også anbefales, at du smager til undervejs. Hvis du er til det, kan du også hælde en smule danskvand i, så du får de bløde og behagelige bobler med i drinken.

3. Gin hass

Gin hass er en meget populær drink i Danmark. Den er endda opfundet her. Nærmere bestemt i Odense, hvor bartenderen Kim Hass første gang sammensatte den lækre ginbaserede drink. Men du har faktisk mulighed for at få samme smag uden at tilføre alkohol. Der findes nemlig masser af gode ginprodukter, der ikke indeholder alkohol.

Finder du en god alkoholfri gin, er du godt på vej. Der skal blot tilsættes lidt limesaft, mangosirup, lemonsodavand, isterninger og eventuelt lidt friskplukket mynte, og så har du den perfekte virgin-udgave af en gin hass.

Der er altså masser af muligheder for at servere en god drink uden alkohol. Du kan sagtens sammensætte masser af gode smage i en drink og endda gøre det festligt uden alkohol. Prøv en af disse opskrifter. Det vil give din fest eller dit selskab lidt ekstra kolorit. Og det fortjener gæsterne.