Fed ambientbelysning? Find en projektør med dynamisk lys

Diskokuglen var trendy i 70’erne. Og bevares: Du finder den da stadigvæk til børnefødselsdage og andre fester, hvor alle gæster er børn i grund- eller efterskole. Men hvis du ønsker at skabe dynamisk lys på et værelse i dag, vil det være nogle andre redskaber, du bør overveje. Dels fordi diskokuglens lysmønster ikke tilfredsstiller det behov for mild ambientbelysning, der er eftertragtet i disse dage.

Spred en stjernehimmel over dit stueloft

Så hvad kan du i stedet vælge af lys til rummet, hvor målet er at skabe en beroligende stemning, men hvor lyset stadigvæk bærer præg af diskokuglens spredte lysmønster? Svaret kunne fx være en stjernehimmel-projektør. Det er en maskine, du nok kender i lidt større skala fra visse museer med astronomi eller naturvidenskab som fokus. Sådan én kan du også få til huset med flere funktioner.

Justér lysfarve, lysstyrke og tempo trådløst

I dag kan du finde en projektør, hvis lysmønster imiterer den stjerneklædte nathimmel, hvor at du kan ændre lysfarve, lysstyrke og tempoet. De to første gør det nemt at skabe ambientbelysning, der passer lige til din smag. Hvad det tredje angår, har du her mulighed for at vælge, hvor rolig belysning du ønsker. Slapper du af en fredag aften, vil et langsomt tempo og svag lysstyrke være at foretrække.

Stjernehimmel-projektører er et dynamisk alternativ til LED-lyskæder

Selvfølgelig kan moderne løsninger inden for projektører betjenes trådløst via fjernbetjening, hvilket bare gør det endnu nemmere at blive komfortabel i hjemmet og justere på indstillinger, efterhånden som aftenen går. Så hvis du leder efter et mere dynamisk alternativ til simple LED-lyskæder, så kan du overveje at få fat i en god projektør, der udstråler lys i et bestemt eller lettere tilfældigt mønster.

Med sådan en løsning kan du skabe den rette stemning til fest, afslappelse samt romantiske besøg.