Sådan sikrer du en hyggelig ferie med børnene

Mange går måske nok og drømmer om ferietid med familien. Men de fleste, der har prøvet det, ved også, at det faktisk kan være krævende. Det betyder ikke, at drømmen om den perfekte, hyggelig ferie ikke er sand. Nogle gange er det bare vigtigt at være realistisk og forberedt, så alle har mulighed for at hygge sig. Vil du også sikre, at hyggen forbliver intakt under en ferie med børn, så læs med her.

Lyt til hinanden

For det første gælder det samme med børn, som det gælder for forældre. Det er vigtigt at kommunikere, og det er vigtigt at lytte til hinanden.

Måske har I alle sammen forskellige forventninger til ferien. Derfor kan det være en god idé at snakke om, hvad I hver især ønsker. På den måde bliver det meget nemmere at imødekomme hinanden. Sørg endelig også for at inddrage dine børns ønsker.

Husk pauser fra hinanden

Selvom en familieferie dybest set handler om samvær, så er det også vigtigt med pauser fra hinanden indimellem. Det er de færreste, der kan holde til konstant at være i selskab med andre. Alle kan få brug for lidt alenetid.

Så selvom I måske er rejst på ferie og gerne vil opleve en masse, så giv plads til pauser. Nogle gange er skærmtid, en god bog eller musik i ørerne det, der skal til for at slappe af. Så har I mere energi til at være sammen igen bagefter.

Pas på med de lange køreture

Mange familier vælger i øvrigt bilferien som deres plan. Det kan være et fint valg, men særligt med børn er det vigtigt at passe på, at turen ikke bliver for lang. Så kan de nemlig blive rastløse og frustrerede.

I stedet kan det være en hjælp at opdele den lange køretur. Måske er der plads til at gøre hold for natten undervejs.