Våddragt til herre 

En våddragt til herre er næsten uundværlig når du skal afsted på sup board. Det kan godt være du tænker, at du bare skal på en kort paddle tur i løbet af sommeren, men pludselig er du blevet bidt af vejret, bølgerne og dit sup board. En våddragt kommer derfor i spil, da den forlænger din tid på vandet, men den giver i høj grad også mulighed for at komme på vandet langt oftere med dit paddleboard. 

En god våddragt til herre er en investering, men omvendt så har en kvalitets våddragt også en levetid på mange år. Sørger du for at passe og pleje den i takt med brug, så kan du nemt bruge din våddragt i 10 år. Løbende vedligeholdelse af våddragten forlænger brugstiden.

Hvad gør en våddragt? 

Din våddragt holder dig varm og behagelig på vandet. Våddragten er med til at sørge for at du ikke bliver nedkølet, selvom det måske er koldt i vandet. Neoprenen er med til at sørge for at våddragten skaber en isolerende effekt, når du er på sup board. Det betyder at selvom du måske falder i vandet, så bliver du ikke kold med det samme. Våddragten holder nemlig på varmen og er med til at skabe konstant varme.

En tyk våddragt egner sig godt til paddleboarding i vinterhalvåret, mens en tyndere våddragt kalder på sommeren. En tyk våddragt giver mere isolering og tilføjer mere varme, mens den tynde giver knapt så meget. Dog skal det nævnes at bevægeligheden og fleksibiliteten i våddragt naturligvis også ændres i takt med tykkelsen på våddragten. 

Hvordan skal en våddragt sidde? 

En våddragt skal sidde tæt og tilpas til kroppen. Den skal sidde helt tæt til huden, da dette er med til at give isolering og varme. Din våddragt skal selvfølgelig være behagelig at have på, men den skal sidde forholdsvis tæt til kroppen, da dette er med til at give virkning og effekt.

Omkring halsen og nakken skal våddragten sidde tæt. Faktisk skal den lukke helt tæt omkring halsen, da vi ikke vil have at der trænger vand ind, hvis vi skulle falde af vores sup board og i vandet. Er våddragten ikke helt tæt, så vil der kommer vand ind og det vil løbe ind gennem våddragten. Det gør ikke noget, men det er rarest at undgå.

Bevægeligheden i en våddragt er vigtig. Du har brug for varme og komfort, men fleksibilitet og bevægelighed er hovedpunkter. Du skal kunne bevæge dig i våddragten og have følelsen af at du kan hoppe og danse. Det er vigtigt for når du surfer har du også behov for at kunne bevæge dig på vandet. 

Hvor tyk skal en våddragt være?

Som hovedregel skal være våddragt være minimum 3 mm i tykkelsen. Det er en god tommelfingerregel og dermed er du sikker på, at din våddragt holder dig varm i sommerhalvåret. Planlægger du at surfe i sommerhalvåret kan du nøjes med en våddragt til herre i 3 mm tykkelse, men har du allerede nu forsigtige planer om at surfe i foråret og efteråret, så kan det være belejligt med en våddragt som er en smule tykkere. En tykkere våddragt giver mere varme og isolering.